Romanian Books

Romanian books - Literature & Fiction

Romanian Bookstore with a large variety of books in Romanian language, at affordable prices and fastest ship times in North America.

In casa bunicilor – Ionel Teodoreanu

$17.95

In casa bunicilor

“…Ionel Teodoreanu era de multă vreme o vedetă literară. Se strămutase în agitatul București, dar păstrase în suflet amintirea delicată a Iașiului, care îl împinge să practice o literatură de frontieră, ilustrată de această carte, care se situează între memorialistică și literatura subiectivă…”

Romanian Books USA

In stock

8807 Categories: ,
SHARE

Description

In casa bunicilor

“În casa bunicilor a apărut în 1938 și a mai cunoscut încă trei ediții până în 1943 fiindcă Ionel Teodoreanu era de multă vreme o vedetă literară. Se strămutase în agitatul București, dar păstrase în suflet amintirea delicată a Iașiului, care îl împinge să practice o literatură de frontieră, ilustrată de această carte, care se situează între memorialistică și literatura subiectivă. Întrebat, în aprilie 1938, de un gazetar de la Opinia (I.A. Mirea), dacă această carte e tot un roman, Ionel Teodoreanu răspunde: „În casa bunicilor? Știu eu ce-i? O casă veche din Zlataustul unui Iași de odinioară, doi bunici, motanul lor, nepotul lor — cam scriitor, cam fumător, și cam licean cu note proaste —, iarna la ferestre — vechea iarnă de pe vremea ochilor copilăriei —, și asta-i tot. O mână de scrum alb. Am căutat să culeg cu frăgezime și să îmbrac cu transparență lucruri de altădată, care s-au stins cu vremea lor, și oameni care nu mai sunt decât în morminte și în amintire.”

Specifications

Author

Ionel Teodoreanu

Publisher

ROLCRIS

ISBN

978-630-6538-10-2

Language

Romanian

Cover Type

Paperback

Pages

80

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Follow us on:
TOP
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
Added to wishlist!